Thursday, October 22, 2009

လာမန္ (ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္)

ကိုယ္အရင္ကစားဖူးတဲ႕ဂ်ပန္အစားစာအေတာ္မ်ားမ်ားမွာဆီပါ၀င္မွဳနည္းတာမို႕ဂ်ပန္အစားစာေတြမွာ
ဆီမ်ားတတ္မယ္လို႕ မထင္ခဲ႕ပါဘူး။
ဒါေပမဲ႕အခ်ိဳ႕ဂ်ပန္အစားစာေတြမွာဆီပါ၀င္မွဳအေတာ္မ်ားတာေတြ႕ရေတာ႕လန္႕သြားပါတယ္။
အမ်ားအားၿဖင္႕ေခါက္ဆြဲၿပဳတ္ထဲထည္႕တဲ႕အစပ္ကိုက ဆီအစပ္ရည္မို႕ အိုး စိတ္ညစ္ဖြယ္။

အရသာထည္႕ထားတဲ႕ၾကက္ဥၿပဳတ္ကိုေတာ႕အၾကိဳက္ဆုံးပါ။
ၾကက္ဥလုပ္နည္းက၃မိနစ္ၿပဳတ္ၿပီး ငံၿပာရည္အခ်ိဳက်ဲနဲ႕ေရာထားတဲ႕ေရေႏြးထဲမွာ
ရွီးတခဲလို႕ေခၚတဲ႕မွိဳ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ပုဇြန္ေၿခာက္၊ နယ္ဂိလို႕ေခၚတဲ႕ၾကက္သြန္ၿမိတ္ၾကီးေတြေရာထည္႕ၿပီး
၁ရက္ခန္႕စိမ္ထားရင္ ၾကာရင္ၾကာသလုိ အေတာ္စားေကာင္းပါတယ္။
ဆီေတြမ်ားတာကိုေတာ႕သက္ေသၿပလိုက္ပါတယ္။

2 comments:

ေထာပတ္သီး said...

ဒါလည္းမစားဖူးဘူးရယ္ ဂ်ပန္စာနဲ့ေထာေထာနဲ့က အလြန္တရာစိမ္းပါသည္ :)

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ေထာေထာေရ လာလည္ေလ
တူတူေလွ်ာက္စားၾကမယ္
:)

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates