Saturday, May 28, 2011

ငါးေလးေၾကာ္

ဂ်ပန္အမည္ ワカサギ ၀ါကစဂိလို႕ေခၚတဲ႕ငါးကေလးေတြရယ္ပါ


အရသာကေတာ႕တအားစိမ္႕ပါတယ္။

၁။ ငါးကေလးေတြကိုေရထဲဆားနည္းနည္းထည္႕ ၂ေရေလာက္ေဆးလုိက္ပါတယ္
၂။ၿပီးေတာ႕ေရစစ္ၿပီး၊ ယင္းအၿပင္ ဆီခံ(ဆီစုပ္)စကၠဴနဲ႕ေရဓါတ္ကုန္သြားေအာင္ခပ္ဖြဖြေလး
အုပ္ၿပီးေရထပ္စစ္လိုက္ပါတယ္။

၃။ၿပီးေတာ႕ ဂ်ဳံမွဳန္႕ကိုပန္းကန္ၿပားေလးတခုထဲပုံထားၿပီး
ေၾကာ္ခါနီးမွာ ငါးကိုတေကာင္ခ်င္း ဂ်ဳံမွဳန္႕ပါးကန္မွာထည္႕ၿပီး တကိုယ္လုံးအုပ္သြားေအာင္
လွိမ္႕လိုက္ၿပီး ဆီအိုးထဲထည္႕ အနည္းငယ္ ၀ါေရာင္သန္းလာလွ်င္ဆယ္ၿပီးစားရုံပါပဲ။

ဂ်ပန္မွာေတာ႕အေၾကာ္ေတြကိုမ်ားေသာအားၿဖင္႕အရသာမထည္႕ပဲေၾကာ္ေလ႕ရိွၿပီး
အေၾကာ္နဲ႕တို႕စားတဲ႕ ငံၿပာရည္ႏွင္႕ အငံ၊အခ်ဥ္အနည္းငယ္စပ္ထားတဲ႕ ငံၿပာရည္မ်ိဳးေတြနဲ႕
တို႕စားေလ႕ရိွပါတယ္။

ၿမန္မာပါးစပ္နဲ႕ေပါ႕တယ္ထင္ရင္ေတာ႕ က်မလည္း တခါတေလ ဆားငရုတ္ေကာင္းကို ၿဖန္႕
ထားတဲ႕ငါးေပၚ ခပ္ပါးပါးၿဖဴးၿပီးနယ္ၿပီး ေၾကာ္ေလ႕ရိွပါတယ္။

အားလုံးပဲက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္

1 comments:

rose said...

ငါးေႀကာ္ေလး စားခ်င္စရာ။ ဓာတ္ပုံေလးေတြ ရိုက္ထားတာလည္း ေတာ္တယ္ း)

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates