Wednesday, August 24, 2011

ကြက်ဟင်းခါးသီးတိုဖူးမွှေကြော် ゴーヤチャンプル Gooya Chanpuru

ကြက်ဟင်းခါးသီးကိုဝက်သား၊တိုဖူး၊ကြက်ဥခလောက်ထည့်ကာမွှေကြော်လေ့ရှိသော
ဂျပန်မီးဖိုချောင်ထဲက ဟင်းတခွက်လို့ဆိုရမှာပါ။
ゴーヤチャンプル Gooya Chanpuru လို့ခေါ်ပြီး ဂေါ်ရာဆိုတာ ကြက်ဟင်းခါးသီး
ဖြစ်ပြီး ချန်ပုရုကတော့ အိုကီနာဝါဒေသဘက်မှာ သုံးလေ့ရှိသောဒေသသုံးစကား
ဖြစ်ပြီး မွှေကြော်ဆိုတဲ့အဓိပါယ်ရတယ်လို့ဆိုပါတယ်



ဒီနှစ်နွေပူမယ်ဆိုတော့ အိမ်က ဝရန်တာမှာမရမကစိုက်တဲ့ ကြက်ဟင်းခါးသီးပင်လေး
တွေ သီးလာတော့ လုပ်စားရင်းသိပ်ကိုကြိုက်လို့ အဲသည့်နောက်ပိုင်း ခဏခဏလုပ်
စားဖြစ်တာမို့ ဝေမျှပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

၁။ကြက်ဟင်းခါးသီး တလုံး အရှည်၆လက်မခန့်
  ကြက်ဟင်းခါးသီးကို အလုံးလိုက်၂လက်မခန့်ဆီပိုင်းပြီး အစေ့နှင့် အသားနား
 ရောက်သည်ထိကပ်နေတဲ့အဖြူရောင်အသားတွေကို ဇွန်းနဲ့ခြစ်ထုတ်ပါတယ်။
 ပြီးလျှင် (အခါးကြိုက်လျှင်ထူထူ)  ပါးပါးလှီးပြီး ဆားနဲ့နယ်၊ ရေအနည်းငယ်စိမ်ပြီး
 ၂ခါခန့်ဆေးပြီး ရေစစ်ကာ ရေညှစ်ထားပါတယ်။

၂။တိုဖူးကို ပန်းကန်ထဲထည့် အောက်ကဆီစုပ်စက္ကူထူထူခံပြီး ovenထဲ တခါလောက်
 ဟင်းနွေးသလိုနွှေးလိုက်ရင် ပိုခြောက်ပြီး အရေဓါတ်အတော်လျော့သွားပါတယ်။

၃။ကြက်ဥ၂လုံးကိုဆားအနည်းငယ်ဆိုရုံမျှထည့်ပြီး ခေါက်ထားပါတယ်။

၄။ပန်းကန်လုံးသေးတခုထဲ အရသာအတွက်စပ်ဟပ်ပြီး အသင့်ထည့်ထားပါတယ်။

ခရုဆီ ဇွန်းကြီး ၁ဇွန်း (ကျမကထိုင်းခရုဆီသုံးပါတယ် အငံပေါ့ပြီးအချိုလေးပါတယ်)
အသားမှုန့် လဘက်ရည်ဇွန်းသေးမောက်မောက်တဇွန်းခန့်
ဆား အနည်းငယ်
ငရုတ်ကောင်းအနည်းငယ်

၅။အသားကိုပါးပါးလှီး(ဒီမှာတော့အလွှာလိုက်ရောင်းတော့ အနေတော်ဖြတ်ပါတယ်)
ငံပြာရည်နှင့်သကြားအနည်းငယ်ထည့်ပြီးနယ်ထားပါတယ်။

စကြော်ပါတယ်။
၁။ဆီနည်းနည်းထည့်အသားကိုထည့်ပြီးမွှေးတဲ့အထိ ၃မိနစ်ခန့်လှိမ့်ပါတယ်။
၂။ကြက်ဟင်းခါးသီးထည့်ပါတယ်။ အနည်းငယ်ပူအောင်၁မိနစ်ခန့်မွှေပြီး
၃။ တိုဖူးကိုဇွန်းဖြင့်မညီမညာခပ်ပြီး မကြေတကြေထည့်ပါတယ်။ခဏမွှေပါတယ်။
၄။အရသာစပ်ထားတာထည့်ပြီး ရေသိပ်ခြောက်လို့ မနှံ့တနှံဖြစ်နေရင်
ရေနည်းနည်းလေးထည့်ပြီး အရသာနှံ့အောင်မွှေရင်း ရေဓါတ်မကျန်တကျန်လေး
ဖြစ်တဲ့အခါ ကြက်ဥမွှေကိုအနှံ့ထည့်ပြီး မကျက်ခင် အမြန်ရောမွှေပါတယ်

အဲသည့်အခါ ကြက်ဥဟာ အသား၊ကြက်ဟင်းခါးသီး၊တိုဖူးတို့နဲ့တသားတည်းပေါင်း
စပ်သွားပြီး စားလို့ရပါပြီ။

အားလုံးပဲကျန်းမာပျော်ရွှင်ပါစေရှင်

7 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ၾကက္ဥနဲ႔ေခါက္ျပီး အခ်ပ္လိုက္ေၾကာ္တာေလးလည္းေကာင္းတယ္
တိုဖူးနဲ႔ေၾကာ္တာေတာ႕ မစားဖူးေသးဘူး
စားေကာင္းမဲ႔ ပံုဘဲ

စႏၵကူး said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီးၾကိဳက္တယ္.. တိုဖူးနဲ႔ေၾကာ္တာ အခုမွေတြ႔ဖူးတယ္..
လုပ္စားၾကည့္မယ္..

Iora said...

စိမ့္သြားမယ္ထင္တယ္ေနာ္။
အိုုင္အိုုရာ

Vista said...

မလုပ္စားဖူးဘူး လုပ္ၾကည့္အံုးမွ

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

မေခ်ာေၿပာသလိုဒီတခါလုပ္စားၾကည္႕ဦးမယ္ ေက်းဇူးမ
မစႏၵကူးနဲ႕မအိုင္အိုရာ
မဗစ္စ္ေရာေနာ္ ဆက္ဆက္လုပ္စားၾကည္႕ပါ အရမ္းစိမ္႕ၿပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီး
မခါးတခါးေလးနဲ႕သိပ္စားလို႕ေကာင္းတယ္သိလား

mstint said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီး တို႔ဖူးေမႊေၾကာ္နည္းေလး ယူသြားတယ္ေနာ္။
အိမ္မွာေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ပဲ ႏွပ္စားဘူးေသးတယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Han Kyi said...

ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတာ့ မႀကဳိက္ေလစြ...ငယ္ငယ္ကဆိုရင္ ထမင္းပန္းကန္ထဲကို ၾကက္ဟင္းခါးသီးဟင္း ထည့္ေပးရင္ မ်က္ေစ့မွိတ္ၿပီး သူ႔ခ်ည္းပဲ အရင္ၿမဳိခ်ပစ္လိုက္တယ္...မစားရင္လည္း အရိုက္ခံရမွာစိုးေတာ့ မစားခ်င္တဲ့ဟင္း မျမင္ရေလ ေကာင္းေလဆိုတဲ့ စိတ္ကူးနဲ႔ေလ...ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို တို႔ဖူးနဲ႔ေၾကာ္တယ္ဆိုေတာ့ အင္းႀကဳိက္တဲ့သူကေတာ့ စားေကာင္းေပမေပါ့ေလ...ဦးဟန္ၾကည္ကေတာ့ သြားက်ိန္းၿပိး ျပန္သြားရပါ၏...

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates