ငယ္ငယ္က ၾကက္ေကာင္းလုံးေပါင္းတာစားခ်င္ရင္ အဘုိးကိုေမွ်ာ္ရပါတယ္။ အဘိုးလာတဲ႕အခါ
ရွဳပ္ယွက္ခက္ၿပီး မွတ္ဖို႕ၾကိဳးစားရင္း၊မမွတ္မိရင္းနဲ႕ အဘိုးၾကက္ေပါင္းသိပ္စားလို႕ေကာင္းပါတယ္။
ခုေတာ႕ အင္တာနက္ေခတ္ၾကီးလဲၿဖစ္၊ ဂ်ပန္ဘာသာ၊ အဂၤလိပ္ဘာသာ မေတာက္တေခါက္
တတ္ရုံမွ်ၿဖင္႕ ဘယ္ႏိုင္ငံကဟင္းခ်က္မလဲ ကုန္ၾကမ္းသာ၀ယ္လိုက္၊ Ovenတို႕လို Food
Processor တို႕နဲ႕ ဘာဟင္းခ်က္ခ်က္ ၿမန္လည္းၿမန္ လြယ္လည္းလြယ္ေသာ ေခတ္ကို ေၿပာင္း
လဲလာေနတာမို႕ အဆင္ေၿပလြန္းလွပါတယ္။ အဲလိုနဲ႕ FaceBookက မိတ္ေဆြေတြလုပ္စားတဲ႕
ၾကက္ေကာင္လုံးဓါတ္ပုံေတြၾကည္႕ၿပီး အားက်ၿပီး စမ္းလုပ္ၾကည္႕ပါတယ္။
ၾကက္အေကာင္လုိက္ကို အသက္သာဆုံး၀ယ္လို႕ရတာကေတာ႕ ဂ်ပန္စူပါမားကတ္ေတြ
မဟုတ္ပဲ ၿမန္မာစတိုးဆိုင္၊ တရုတ္အစရိွေသာ ႏိုင္ငံၿခားစတိုးဆိုင္ေတြမွာသက္သာပါတယ္။
ႏွင္းဆီစတိုးမွာေတာ႕ ခုတေလာ တေကာင္ (700g) 250Yen ၾကီးလွ်င္ 900g 350Yenၿဖင္႕
၀ယ္လို႕ရတာမို႕ ခ်က္လို႕ပ်က္သြားလည္း အဆင္ေၿပေအာင္၊ ၂ေယာက္စာတခါစားသေဘာ
ၿဖင္႕ ၂၅၀ယမ္းၿဖင္႕၀ယ္လာပါတယ္။
က်မဖတ္တဲ႕ၿပဳလုပ္နည္းက ဒီေနရာကိုကလစ္ႏွိပ္ၾကည္႕ပါ။
(A) ၾကက္သြန္ၿဖဴ တမႊာ
parsley ၄(၅)ညြန္႕
ဆား၊သၾကား ဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္းစီ
ေရ 200cc
၁။ ၀မ္းတြင္းသားထုတ္ထားတဲ႕ၾကက္အေကာင္လုိက္ကိုေသခ်ာေဆးၿပီး အထက္ေဖာ္ၿပပါ
(A)အုပ္စုႏွင္႕အတူ ပလတ္စတစ္အိတ္ထဲထည္႕ၿပီး ေန႕၀က္ သို႕ တညထားပါတယ္။
၂။ယင္းေနာက္ၾကက္သားကိုထုတ္ၿပီး ေရမက်န္ေအာင္စစ္တဲ႕အၿပင္ ဆီစုပ္စကၠဴႏွင္႕သုတ္
ပါတယ္။ ယင္းၾကက္ကို ဆား၊ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴတတက္ေထာင္းထားတာကို
ႏွံ႕ေအာင္လူးပါတယ္။ ၾကက္ဗိုက္ထဲမွာ ညကအရသာေရစိမ္ရာမွာ ထည္႕တဲ႕ၾကက္သြန္
ၿဖဴ၊ parsley၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းတို႕ထည္႕ပါတယ္။ (ၾကက္သြန္ၿဖဴအစိမ္းမထည္႕ရပါ)
၃။ကင္တဲ႕အခါ ေၿခေတြေတာင္ပံေတြကားမထြက္ရေအာင္ အကင္ထိုးတဲ႕တုတ္တံႏွင္႕
ေၿခႏွင္႕ေတာင္ပံမ်ားကိုထိုးၿပီးထိန္းပါတယ္။မူရင္းလင္႕ခ္မွာပုံသြားၾကည္႕ႏိုင္ပါတယ္။
၄။Oven 180 ံ ေရာက္ေအာင္ ၾကိဳအပူေပးပါတယ။္
၅။ၾကက္ကိုထည္႕မဲ႕လင္ပန္း(ခြက္ထဲ)သံလြင္ဆီပါးပါးလူးပါတယ္။ (က်မကအပူခံစကၠဴခင္း
ပါတယ္။)
၆။ၾကက္အၿပင္ အၿခားအသီးႏွံ႕ကိုလည္း ႏွစ္သက္ရာကို ၾကက္ေဘးမွာ ၿဖန္႕ထည္႕ပါတယ္။
က်မကေတာ႕ မုန္လာဥနီၿဖန္႕ခင္းရုံမကပဲ ဗိုက္ထဲမွာ မွိဳႏွင္႕ဥနီေရာထည္႕ပါတယ္။
၇။ၾကက္ကိုသံလြင္ဆီပါးပါးေလးသုတ္ သို႕ ၿဖန္းေပးပါတယ္။ rose mary ၿဖဴးပါတယ္။
က်မ မရိွလို႕ မၿဖဴးလိုက္ပါဘူး။
၈။ယင္းေနာက္ ၾကိဳအပူေပးထားတဲ႕180 ံနဲ႕ပဲ ၆၀မိနစ္မွ ၉၀မိနစ္Ovenနဲ႕အပူေပးပါတယ္။
က်မက မိနစ္၂၀စီ ၄ၾကိမ္၊ အၾကိမ္တိုင္းမွာ ၾကက္သားမွထြက္တဲ႕အခ်ိဳရည္ကို ၾကက္တစ္
ေကာင္လုံးႏွံ႕ေအာင္ၿပန္ၿပန္ဆမ္းေပးၿပီး၊ ေနာက္ဆုံးတေခါက္ မိနစ္၂၀ကင္တဲ႕အခါမွာ
မကင္မီ စုတ္တံေလးနဲ႕ခရုဆီကိုပါးပါးလိုက္သုတ္ၿပီးကင္ပါတယ္။
နီညိဳေရာင္သန္းတဲ႕ၾကက္ေကာင္လုံးကင္ေမႊးေမႊးေလးအသင္႕စားရုံပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးလွီး၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းပြင္႕ကိုေရေႏြးေဖ်ာေရစစ္၊ ဆလတ္ရြက္ကိုအစိမ္း
ကင္ထားတဲ႕မုန္လာဥနီကိုသင္႕ေတာ္သလိုစီၿပီး အႏွစ္ဆမ္းကာစားရန္အသင္႕ၿဖစ္သြားပါ
တယ္။
အရည္ဆမ္းအႏွစ္ၿပဳလုပ္နည္း
ၾကက္သားကထြက္လာတဲ႕အခ်ိဳရည္ထဲ ၀ိုင္ၿဖဴအနည္းငယ္၊ ပ်ားရည္၊ သံပုရာရည္အနည္း
ငယ္၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းထည္႕ကာ အရသာကုိေရအနည္းအမ်ားၿဖင္႕ခ်ိန္ကာ မီးအနည္း
ငယ္ေပးကာ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
အားလုံးပဲက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ
7 comments:
စားခ်င္စရာပဲ..တခါမွေတာ့ကိုယ္တိုင္ၾကက္ေကာင္လံုးမကင္ဖူးေသးဘူး
စူးႏြယ္ေလး
တစ္ေယာက္တည္း စားရင္ေတာင္ တစ္ေကာင္လံုးကုန္မဲ႔သေဘာရွိတယ္
စားခ်င္လိုက္တာ အေရာင္ကလည္းလွ
အဆာပလာကလည္းစံုဆိုေတာ႕ မေကာင္းဘဲ ဘယ္ေနေတာ႔မ လဲလို႕ေနာ္
ညီမတို႕၂ေယာက္ေတာ႕ အသီးရြက္သုပ္ေတြနဲ႕အေတာ္ပဲ တေကာင္နဲ႕၂ေယာက္ထမင္းလြတ္သြားတယ္ :))
အမေရ အမဆီကနည္းၾကည့္ၿပီး ကင္လိုက္တာရတယ္...စားလို့ေကာင္းမွေကာင္း...ေက်းဇူးပါအေနာ္အမ.....
:)))ၿမန္လိုက္တာ
အလြယ္ဆုံးနညး္ေရြးလုပ္တာဆိုေပမဲ႕
အရသာကရွင္းၿပီးသိပ္စားလို႕ေကာင္းတယ္ေနာ္
ဟိဟိ...ဟုတ္..အိမ္မွာၾကက္အေကာင္လိုက္ေတြအၿမဲ၀ယ္ထားတတ္လို့(ဒီမွာရင္ပံုေတြထက္ေဇ်းပိုေပါတယ္)ၿပဳတ္လိုက္၊ၾကကိဆီထမင္းလုပ္လိုက္နဲ့့ပဲစားေနရတာၾကာေပါ့...
အမဆီကနည္းေလးကရွင္းရွင္းလင္းလင္းေလးေရးထားေတာ့ စမ္းလုပ္လိုက္တာ..စားလို့ေကာင္းမွေကာင္းပဲ..ဒီတိုင္းလဲစား၊ ထမင္းပူပူေလးနဲ့လဲ ေလြးလိုက္ေသးတယ္...ေက်းဇူးပါေနာ္...
ၾကားရတာ အားရပါးရ ၀မ္းသာလိုက္တာ ;D
Post a Comment