ခုတေလာ ဂ်ပန္လို シリコンスチーマー (Silicone Steamer)လို႕ေခၚတဲ႕ဆီလီကြန္ၿဖင္႕
ၿပဳလုပ္ထားေသာအပူေပးေပါင္းဗူးေလးေတြ ေရပန္းစားလို႕ေနပါတယ္။
ဟင္းေႏႊးတာမ်ိဳးမဟုတ္ပဲ ယင္းဆီလီကြန္ဗူးထဲ အသား၊ငါး၊အသီးရြက္ႏွင္႕ ဟင္းခတ္အေမႊး
ၾကိဳင္မ်ားၿဖင္႕အရသာစပ္ဟပ္ကာ မိုက္ခရိုေ၀႕ဖ္ထဲထည္႕ကာ သတ္မွတ္ထားေသာမီးအား၊
မိနစ္အတိုင္း ခလုတ္တခ်က္ႏွိပ္ကာ ဟင္းခ်က္ႏိုင္ပါသည္။
အဲလိုၿဖင္႕က်မလည္း စမ္းသပ္ဖို႕ တဗူး၀ယ္ၿပီးသုံးၾကည္႕ပါတယ္။
က်မက ဟင္းခ်က္တာမဟုတ္ပဲ အာလူးဟင္းခ်က္ရာမွာ အာလူးကိုမီးဖိုေပၚၾကာၾကာမၿပဳတ္
ခ်င္ေတာ႕ ဆီလီကြန္ဗူးထဲထည္႕ကာ ၅၀၀ ၀ဒ္ၿဖင္႕၇မိနစ္ထားလွ်င္ အေတာ္ႏူးသြားသည္။
ယင္းေနာက္ ဆီအနည္းငယ္အိုးထဲထည္႕ကာ ပူလာလွ်င္ မီးပိတ္၊ ဆီနည္းနညး္ေအးေအာင္
ေစာင္႕ကာ ငရုတ္သီးမွဳန္႕ဇြန္းၾကီး၁ဇြန္း၊ထိုင္းငံၿပာရည္(ငံသၿဖင္႕)ဇြန္းေသးတဇြန္းထည္႕ၿပီး
ေရဓါတ္နည္းနည္းခန္းလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံဗူးဘူး၀က္ခန္႕(200ml)ထည္႕ကာ (ငရုတ္သီး
စိမ္းၾကိဳက္လွ်င္ အတူေရာထည္႕ကာ) ေမႊေပးၿပီး အနည္းငယ္ေမႊးလာၿပီး ဆီၿပန္လာလွ်င္ အာလူးႏွင္႕ ေရအနည္းငယ္ထည္႕ကာမီးအနည္းငယ္ၿဖင္႕၁၅မိနစ္ခန္႕ထားၿပီး ဆီၿပန္လွ်င္
စားလို႕ရပါၿပီ။ က်မကငါးနီတူးေၿခာက္ေလးေတြပါထည္႕ထားပါတယ္။
ေနာက္မွ တၿခားဟင္းေတြခ်က္ၾကည္႕ဦးမယ္စိတ္ကူးပါတယ္။
အားလုံးပဲက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္
8 comments:
အသားမွဳန္႕၊ဆားလဲအေပါ႕ငံၿမည္းၿပီးသင္႕ေတာ္သလိုထည္႕ပါတယ္။
ေရးဖို႕ေမ႕သြားတယ္ :P
ၾကက္သြန္နီမပါဘူးေပါ့ေနာ္ :D
ဟုတ္မႏြယ္ေလး မပါဘူး ေမ႕တာမဟုတ္ဘူးေနာ္ :D
မဘေလာ႕ဂ္မွာ စီေဘာက္စ္ေရးမရေတာ႕ လာလာၾကည္႕ရင္ ဟာတာတာၾကီး၊ ဖ်က္ၿပီး အသစ္လုပ္လိုက္ပါလား။
ဆီလီကြန္ဗူးက စိတ္ဝင္စားစရာပဲေနာ္ အလုပ္လုပ္သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပတယ္ ေပါင္းအိုးလိုပဲ အႏူးျမန္တယ္။ ဟင္းကလည္း စားခ်င္စဖြယ္ပါလား။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဟုတ္ ၄မိနစ္ ၅မိနစ္ေလာက္နဲ႕ႏူးေတာ႕ ခုတေလာ အဆင္ေၿပေနတယ္
:)))))
အစ္မေရ...တစ္ခုေလာက္အခက္အခဲျဖစ္ေနလိ ု့ပါ...
အစ္မတင္ေပးထားတဲ့ JLPT2 ကို printerထုတ္ျခင္းလို ့
အမွတ္စဥ္၁၀၀ထိေတာ့ထုတ္လို့ရပါတယ္....
ေအာက္ကဘယ္လိုထပ္ထုတ္လို့ရနိုင္ပါမလည္း.....
၁၀၀ေနာက္ပိုင္းက အမ ဘာသာမၿပန္ရေသးေပမဲ႕ ဂ်ပန္လိုေရးထားတာေတြက ေအာက္က လိေမၼာ္ေရာင္ ေဘာင္ထဲမွာ scroll downနဲ႕သြားၾကည္႕ရင္အဆုံးထိရိွတယ္။
အဲသည္ထဲမွာ ကိုယ္ပရင္႕ထုတ္ခ်င္တဲ႕စာမ်က္ႏွာေတြကို selectမွတ္ၿပီး
print setting မွာ print selectကိုေရြးၿပီးထုတ္လိုက္ရင္ထြက္လာမယ္
လုပ္ၾကည္႕ေနာ္
အစ္မေရ...ျဖစ္နိုင္ရင္သိမ္းထားတဲ့pdfဇိုင္ေလးမ်ားဘာေလးမရွိဘူးလား....
Post a Comment