ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။
ဦးဆုံးအရွည္လိုက္ ၂ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး၊ အေစ႕ႏွင္႕အတြင္းသားကိုဇြန္းၿဖင္႕ၿခစ္ထုပ္လိုက္ပါတယ္။
ယင္းေနာက္ အသုပ္ဆိုေတာ႕မခါးရေအာင္ 0.3cmခန္႕အထူၿဖင္႕ ခပ္ပါးပါးလွီးပါတယ္။
ယင္းေနာက္ ဆားလဘက္ရည္ဇြန္း၀က္ခန္႕ ၿဖဴးနယ္ကာ အခါးၾကိဳက္လွ်င္ၾကိဳက္သလို
အၿမန္ေဆးၿပီး၊ ခါးမွာေၾကာက္လွ်င္ ၁၀မိနစ္ခန္႕ထားပါ။ ယင္းေနာက္ေရမ်ားမ်ားထည္႕
ခပ္ဖြဖြနယ္ရင္းေရသြန္ရင္း၊၃ခါခန္႕ေဆးပါတယ္။ အငံဓါတ္မက်န္ေအာင္၊က်မကနဲနဲဖဲ႕ၿပီး
ကိုက္ကိုက္ၾကည္႕ပါတယ္။
(၅မိနစ္ခန္႕ထားတာ မခါးတခါးမို႕ အေကာင္းဆုံးပါလို႕ ညႊန္းပါရေစ)
ယင္းေနာက္ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ၿပဳတ္ထားတဲ႕ေရေႏြးထဲထည္႕ကာ၂မိနစ္ခန္႕ၿပဳတ္ၿပီး
ဇကာထဲေရစစ္ကာ၊ မေၾကရေအာင္ လက္ၿဖင္႕ညွစ္တာမ်ိဳးမလုပ္ပဲ ဆီစုပ္စကၠဴ၂ရြက္ခန္႕
ထပ္ၿပီး ယင္းတြင္ထည္႕ကာအသာေလးေရစုပ္ေအာင္ ထုပ္ထားပါတယ္။
သုပ္နည္း
၁။ယင္းေနာက္ ဇလုံတခုထဲ ယင္းၾကက္ဟငး္ခါးသီးႏွင္႕
၂။ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႕ လဘက္ရည္ဇြန္းေသး၂ဇြန္းခန္႕
၃။ႏွမ္းႏွင္႕ေၿမပဲေထာင္းမွဳန္႕ လဘက္ရည္ဇြန္းေသး၂ဇြန္းခန္႕
၄။ၿမန္မာငံၿပာရည္ လဘက္ရည္ဇြန္းေသး၁ဇြန္းခန္႕
၅။ဆီလဘက္ရည္ဇြန္းၾကီးတဇြန္းခန္႕တြင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာကုိပါးပါးလွီးဆီသတ္ၿပီးအေအးခံ
ထားတာရယ္
၆။အခ်ိဳၿပင္းၿပင္းၾကိဳက္လွ်င္အသားမွဳန္႕အနည္းငယ္
၇။သံပုရာရည္လဘက္ရည္ဇြန္းေသး၂ဇြန္းခန္႕ထည္႕ကာ သုပ္လွ်င္ရပါၿပီ။
ဒါကလဲအိမ္တိုင္းလုပ္စားေလ႕ရိွမယ္ထင္ပါတယ္။
ဒါေပမဲ႕ စားေကာင္းလြန္းတာမို႕ နည္းအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္တတ္တဲ႕က်မကုိယ္တုိင္မေမ႕ရေအာင္
ေရးတင္ၿဖစ္ပါတယ္ရွင္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးေရြးနည္း
ဂ်ပန္ကဆိုဒ္တခုထဲမွာဖတ္ရတာရယ္ပါ။
အခါးၾကိဳက္ေလ အစိမ္းေရာင္ရင္႕တာကိုေရြးပါ။ အခါးမၾကိဳက္ေလ အေရာင္ေဖ်ာ႕တာကို
ေရြးပါလုိ႕ ဆိုထားပါတယ္။
က်မကမစိမ္းတစိမ္းေလးေရြးလာေတာ႕အခါးကအေတာ္ေပါ႕သြားလို႕အားမရဘူး။ :))
အားလုံးပဲက်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္
13 comments:
အားပါးပါး .. ရွလြတ္
Yummy.....Healthy dish.
Gyidaw
လုပ္ၾကည့္ဦးမယ္အမ..ဂြတ္မယ့္ပံုပဲ
ဒီေန႕လည္းထပ္လုပ္စားၿဖစ္တယ္ သူပြဲေတာင္းတာနဲ႕ :D
မိုးေငြ႕ေရ တကယ္ေကာင္းတယ္ လုပ္စားၾကည္႕ပါ သံပုရာသီးေလးနဲ႕လိုက္သလို ငရုတ္သီးမွုန္႕ေလးထည္႕သုပ္လဲေကာင္းတယ္
ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ဆိုလို႔ တီတင့္ေတာ့တစ္ခါမွ လုပ္မစားဖူးေသးဘူး။
စမ္းလုပ္ၾကည့္မယ္ ေက်ာ္ေရ အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
သုုပ္စားဘူးေပမဲ့မၾကာခဏမစားျဖစ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့အစိမ္းသုုတ္တာ။
ဒါေပမဲ့ခုုေတာ့လုုပ္ဘိုု ့သတိရသြားျပီ။ တေန ့ေလာက္ေက်ာ္ေျပာသလိုုျပဳတ္ျပီးသုုပ္စားလိုုက္အုုန္းမယ္။
အခါးႀကိဳက္တယ္၊ ေၾကာ္စားေပမဲ့ တစ္ခါမွ မသုတ္စားဖူးဘူး၊ လုပ္စားၾကည့္အံုးမယ္။
Gyidawေတာင္ ေပ်ာက္ေနတာၾကာၿပီေနာ္
ကြန္မန္႕ခုမွၿပန္ေတြ႕ရတယ္ :))
မေခ်ာေၿပာသလိုအိုးကပ္ေလး ေမခ်က္ေပးတာသိပ္စားေကာင္းတာ
သူကအစပ္မစားေတာ႕ ညီမကအလြယ္အခ်ိဳခ်က္ ၿပီးရင္ ငရုတ္သီးမွဳန္႕
ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႕စားလို႕ရတာေတြလုပ္တာမ်ားတယ္။
အန္တီတင္႕ေရ ဆက္ဆက္လုပ္စားေနာ္ က်န္းမာေရးအတြက္လည္းေကာင္းတယ္
မအိုင္အိုရာကေတာ႕အၿမဲဟင္းေကာင္းေတြခ်ညး္ပဲစားေနတာမို႕ၿဖစ္မယ္
:P
မပိေတာက္လည္းဆက္ဆက္လုပ္စားၾကည္႕ပါလို႕
:))
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ကုိအရမ္းၾကိဳက္တယ္ အဲ
ခါးတဲ႔အရာေတြအားလုံးကုိၾကိဳက္တာပါ
တစ္ခါမွ အဲဒီလုိသုပ္ျပီးမစားျဖစ္ဘူး
အားတဲ႔အခါေတာ႔ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးျဖစ္ေအာင္စားၾကည္႔မယ္
ခင္ခင္မင္မင္ jasmine
ေတာ္ေတာ္ေလးဖတ္လို ့ေကာင္းတာမို ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မဂ်က္စမင္ေရ အခါးေၾကာက္ရင္ ဆားေရ ၾကာၾကာစိမ္သိလား :))
doeေရ ထြန္းအိၿႏာဗိုသီခ်င္းေတြ myanmarmp3.netထဲနာမည္ေတြလိုက္ရွာတာ မေတြ႕ဘူး နာမည္လြဲေနတာနဲ႕ေလ ၃နာရီေလာက္ၾကာမွသြားေတြ႕တယ္ တၿခားဆိုဒ္မွာရွင္ဖုံးဆိုတာ တိုးတိတ္တမ္းတ ေနာ္
ၿပီးေတာ႕ ဂ်ပန္မွာ ၁၉၈၇ကဓါတ္ၿပားဆုရတာေကာ ေသခ်ာလားဟင္ ခုထိေတာ႕နားေထာင္လိုက္ရွာလိုက္ မေတြ႕ေသးဘူး
ဒီအိမ္စာကအေတာ္ခက္တယ္ :P
က်မရန္ကုန္မွာေနတုံးက၊
လားရူိးကရွမ္းအိမ္တအိမ္မွာ၊
ရွမ္းေခါက္ဆဲြလုပ္ရင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးသုပ္ေလးနဲ ့ေပးတယ္။
သူကေရမစိမ္ဘူး။
ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးသံပုရာသီးေလးညစ္တယ္၊
ဆားေလးျဖဴးတယ္။
ခါးခါးခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး။
မႏွင္းဆီပုံစံကအရသာပိုေကာင္းမယ္နဲ ့တူတယ္။
အဲလုိေလးလည္းသဘာ၀အခါးေလးနဲ႕ အိမ္ကလူကၾကိဳက္မယ္ထင္တယ္ လုပ္ၾကည္႕ဦးမယ္ ေက်းဇူးေနာ္ က်မက ရွမ္းစာေတြသိပ္ၾကိဳက္တာ
Post a Comment