Wednesday, March 30, 2011

၀က္နံရိုးဆီၿပန္ အစပ္


၀က္နံရိုးကို ၿမန္မာမူဟန္ အစပ္ ဆီၿပန္ခ်က္စားပါတယ္။ အစိမ္းခ်က္လို႕လည္းေခၚပါတယ္။
ဆီသတ္ခ်က္ = ဟင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္အစာပလာမ်ားကို ဆီအရင္သတ္ကာထည္႕ခ်က္ၿခင္း။
အစိမ္းခ်က္   = ဟင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္အစာပလာမ်ားကို အစိမ္းလိုက္ထည္႕ကာ ခ်က္ၿခင္း။

ပါ၀င္ပစၥည္း
၀က္နံရိုး ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီၾကီး ၂လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴၾကီး ၄မႊာခန္႕
ဂ်င္း ကြမ္းသီး၁လုံးခြဲခန္႕
အသားခ်ိဳမွဳန္႕အနည္းငယ္ လက္ဘက္ရည္ဇြန္းေသး တ၀က္ခန္႕
ဆီ ထမင္းစားဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္း သို႕ ၃ဇြန္းခန္႕
ငံၿပာရည္အနည္းငယ္ ထမင္းစားဇြန္းၾကီး ၂ဇြန္းခန္႕
ဆားအနည္းငယ္  ငရုတ္ေကာင္းေစ႕၄ေစ႕ခန္႕စာ
ငရုတ္သီးအစိမ္းမွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္းၾကီး ၃ဇြနး္ခန္႕
シナモン(Cinnamon)အမွဳန္႕အနည္းငယ္၊ မရိွလွ်င္ ဆႏြင္းမွဳန္႕အနညး္ငယ္
လဘက္ရည္ဇြန္း 1/4 ခန္႕
(Cinnamonသည္အေရာင္အၿပင္အေမႊးနံ႕အတြက္အဓိကသုံး၊ ဆႏြင္းမွုန္႕သည္အေရာင္ႏွင္႕
အသားငါးညွီနံ႕ေပ်ာက္ၿခင္းအတြက္သုံး၊ ဆႏြင္းမ်ားလွ်င္ ၀ါသြားတတ္၍ အနည္းငယ္သာ)

ခ်က္နည္း
၁။၀က္နံရိုးကိုေဆးကာေရစစ္ၿပီး အိုးထဲထည္႕သည္။
၂။ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးကာထည္႕သည္။
၃။ၾကက္သြန္ၿဖဴႏွင္႕ဂ်င္းကို ေထာင္း သို႕ ထုေခ်ကာ ထည္႕သည္။
၄။အၿခားဟင္းခတ္အေမႊးၾကိဳင္အားလုံးေရာထည္႕ကာ ဆီအနည္းပါတပါတည္းထည္႕ကာ
လက္ၿဖင္႕သမေအာင္ အသားကိုဆုပ္ကာနယ္သည္။
၅။ေပါင္းအိုးၿဖင္႕တည္လွ်င္ (ေပါင္းအိုးအညႊန္းကိုဖတ္ၾကည္႕ပါ) အသားထက္၀က္ခန္႕ သို႕
လက္တလုံးခြဲခန္႕ေရထည္႕ကာ အဖုံးပိတ္ ၁၀မိနစ္မီးၿပင္းၿပင္းၿဖင္႕ေပါင္းသည္။
၁၀မိနစ္ခန္႕မီးပိတ္ကာ သည္အတိုင္းထားသည္။ ယင္းေနာက္ဖြင္႕ကာ ေရခန္းသည္႕အထိ
ထားၿပီး ဆီၿပန္လွ်င္ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
(သို႕) ရိုးရိုးအိုးၿဖင္႕ခ်က္လွ်င္ အဖုံးပိတ္ကာ ေရခန္းကာနီးအထိတည္ပါမည္။ 
ေရေႏြးအိုးၾကိဳတည္ထားၿပီး အသားမႏူးေသး၍ ေရထပ္ထည္႕မည္ဆိုလွ်င္ ေရေႏြးကိုသာ
ထည္႕ပါမည္။

သတိၿပဳဖြယ္
♪ၾကက္သြန္နီထည္႕လွ်င္ အသားပိုႏူးညံ႕ေစၿခင္း ႏွင္႕ အႏွစ္လည္းခ်ိဳပါတယ္။
♪အႏွစ္မ်ားမ်ားၾကိဳက္ေလ ၾကက္သြန္နီမ်ားမ်ားထည္႕ေလေကာင္းပါတယ္။
♪မထည္႕ခင္အသားႏွင္႕အစာပလာမ်ားကို သမေအာင္ေမႊေပးၿခင္း။
♪ငံၿပာရည္အဓိကသုံးၿပီး ဆားက အရသာထိေစရန္ အနည္းငယ္မွ်သာထည္႕ေပးၿခင္း
♪ေရထပ္ထည္႕လွ်င္ ေရေႏြးထည္႕ကာခ်က္ရန္။
♪စာေရးသူသည္ဆီသိပ္မသုံးသၿဖင္႕ အႏွစ္ေက်ကာေရခန္းလွ်င္ခ်ကာသုံးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။

5 comments:

Sunny said...

စားေကာင့္မယ့္ပံုေလး.. ဟင္းခ်ိဳပူပူေလးနဲ႔ဆို ရွယ္ပဲ..

Shinlay said...

စားခ်င္စရာပဲ။ ဒီတပတ္ခ်က္စားအံုးမယ္။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဟင္
ခ်က္နည္းလည္းမပါဘူး ပံုေလးတစ္ပံုဘဲတဲ႕
ခ်က္နည္းေလးပါ တင္ေပးဦးေလ
ဒါမွ လိုက္ခ်က္စားလို႔ ရမွာေပါ႕
စားခ်င္စဖြယ္ေလးမို႕ လက္ရာေကာင္းမွန္းသိသြားျပီ

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ဘေလာ႕ဂ္က ဒီဇိုင္းအသစ္ေၿပာင္းေနေတာ႕ ဟိုစမ္းဒီစမ္းနဲ႕
မေန႕ကသူအလုပ္ကၿပန္လာေတာ႕ ပုံတင္ရင္းနဲ႕ပဲ အၿပီးသတ္လိုက္ရတာ
:D

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

ဒီဟင္းနည္း အခုမွသိတယ္။ ခ်က္ဦးးးးးးးးးးးမယ္။

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates