Wednesday, March 30, 2011

၀က္သားကင္မ္ခ်ီေၾကာ္

 
ဂ်ပန္လိုအေခၚေ၀ၚကေတာ႕ 豚キムチ ဘူတခိမုခ်ိ လို႕ေခၚၿပီး
ဂ်ပန္အစားစာေတြထဲမွာေတာ႕ ခပ္ရွားရွား၊ အနည္းငယ္အရသာေလးပါတယ္။
အလြယ္တကူလည္းခ်က္ရလြယ္ပါတယ္။

၀က္သားၿပားအလႊာ
ခိမိခ်ိ (Kinchi)  မုန္ညွင္းခ်ဥ္အစပ္
ဆားအနည္းငယ္
အသားမွုန္႕အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာခန္႕
သၾကားအနည္းငယ္

၁။သၾကား၊ငံၿပာရည္အနည္းငယ္ႏွင္႕၀က္သားၿပားကိုနယ္ထားပါတယ္။
၂။ဦးဆုံး အိုးထဲဆီအနည္းငယ္ထည္႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုထု သို႕ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
၃။ၿပီးေတာ႕ နယ္ထားတဲ႕၀က္သားၿပားကိုၿဖန္႕ထည္႕ၿပီး ၂မိနစ္ေလာက္က်က္ရုံလွိမ္႕ပါတယ္။
၄။ၿပီးေတာ႕ခိမုခ်ီထည္႕(အရည္မပါပဲ၊ အဖတ္သာေရြးထည္႕ပါရန္)ကာ မီးၿပင္းၿပင္းႏွင္႕၃မိနစ္
ခန္႕ေၾကာ္ၿပီး ခ်ကာ သုံးေဆာင္ရုံပါ။

က်မကေတာ႕ခိမုခ်ီနည္းေနတာနဲ႕ေဂၚဖီအနည္းငယ္ထည္႕ေၾကာ္လိုက္ပါသည္။
ဂ်ပန္မ်ားကေတာ႕ ၀က္သားႏွင္႕ခိမုခ်ီသာတြဲေၾကာ္ေလ႕ရိွပါသည္။

သတိၿပဳရန္
၀က္သားၾကာၾကာေၾကာ္လွ်င္မာတတ္ပါသည္။
ခိမုခ်ီကအႏွစ္ထည္႕လွ်င္ ေရဓါတ္မ်ားလွ်င္အသားမာသြားတတ္ပါသည။္

အားလုံးပဲ စားၿမိန္ဖြယ္ၿဖစ္ပါေစ။

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates