Sunday, April 3, 2011

မီးဖိုေခ်ာင္သုံးကိရိယာေလးမ်ား (၁)

၀ါရင္႕အိမ္ရွင္မၾကီးေတြကေတာ႕ အေတာ္မ်ားမ်ားသိၿပီးသားေတြၿဖစ္ရင္ၿဖစ္မွာပါ။
မသိေသးသူေတြအတြက္ သုံးရင္းႏွစ္သက္တာေလးေတြ ႏွင္႕ ၾကားဖူးနား၀ရိွတာေလးေတြ
ေ၀မွ်လိုက္ပါတယ္။ ပုံမ်ားကိုေတာ႕ အင္တာနက္မွရွာေဖြေဖာ္ၿပပါသည္။

ဒါေလးကိုေတာ႕ အသားထုရာမွာအသုံးၿပဳၿပီး ဂ်ပန္လိုေတာ႕ にくたたきလုိ႕ေခၚပါတယ္။
အထူးသၿဖင္႕အသားကို ဆီနည္းနည္းေလးနဲ႕လွိမ္႕ကင္တဲ႕ေနရာမွာ ခုလိုအသားကိုထုထား
လွ်င္ ႏူးလြယ္ပါတယ္။


ဒါေလးကေတာ႕အာလူးေၿခရာမွအသုံးၿပဳၿပီး ဂ်ပန္လိုကေတာ႕ ポテトつぶしလို႕ေခၚပါတယ္
အာလူးကတ္တလိပ္ေၾကာ္ဖို႕ အာလူးေၿခတဲ႕အခါ လြယ္လင္႕တကူ ေပါ႕ေပါ႕ပါးပါးသုံးႏိုင္ပါ
တယ္။ မိမိကေတာ႕ အသားလုံးေၾကာ္လုပ္ဖို႕အသားႏွယ္ရာမွာလည္း ဒါေလးကိုသုံးလိုက္ရင္
လက္မကပ္ လက္အိတ္မလိုပဲၿပီးတာမို႕ အသုံးၿပဳပါတယ္။


ဒါေလးကေတာ႕ၾကက္ဥလွီးတာပါ။ အသုပ္တို႕ဘာတို႕မွာလွလွေလးအႏွစ္မပ်က္ ၾကက္ဥ
ၿပဳတ္ေလး ပါးပါးလွီးခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ႕ သုံးလို႕ေကာင္းတာအမွန္ပါ။
သို႕မဟုတ္ အပ္ခ်ည္တေခ်ာင္းရိွလည္း လွလွေလးလွီးလုိ႕ရပါတယ္ေနာ႕။ :))

အားလုံးပဲက်နး္မာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

8 comments:

စူးနွယ်လေး said...

လာေရာက္ဖတ္ရႈသြားပါတယ္ :)

Mon Petit Avatar said...

ဧည့္အိမ္မွာၾကက္ဥလွီးတာပဲရွိတယ္။
က်န္တာေတြဝယ္မယ္ ဝယ္မယ္ဆိုျပီးမဝယ္ျဖစ္ေသးဘူး။

Steve Evergreen said...

thanks for sharing

Vista said...

ဝါရင့္အိမ္ရွင္မၾကီးေတြတင္မကဘူး ဝါရင့္အိမ္ရွင္ထီးၾကီး (အေပၚကလူၾကီး)
ဆိုပိုသိတယ္ ဟိ

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

၀ါႏုအိမ္ရွင္မေလးေရ
၀ါရင္႔အိမ္ရွင္မႀကီးက ဒီလိုေရးတာေလးေတြကို သေဘာက်ပါတယ္ကြယ္။
း)

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ဟုတ္ မႏြယ္ေလးေရ
Ma Monက သိပ္မခ်က္ဘူးထင္တယ္ :D
မဗစ္စ္ကလည္း ၀ါရင္႕အိမ္ရွင္လူပ်ိဳၾကီးပါ :P
မမြန္ေရ ဒီတခါဆုံမွအမ်ားၾကီးဗ်ဴးရင္းသင္ယူရမယ္ :))

စႏၵကူး said...

ၾကက္ဥ slicer ေလးနဲ႔ meat tenderizer ေတာ့ရွိတယ္..
အသားထုတာမဟုတ္ဘူး.. ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးေထာင္းရမွာပ်င္းရင္ ထုတာ.. း))
ၾကက္ဥ လႊာတဲ့ဟာေလးေတာ့ သိပ္သေဘာက်တယ္..
ဂ်ပန္စတိုးက၀ယ္ထားတာ..

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

ၾကက္သြန္ၿဖဴထုတယ္လား ဒါလည္း ပညာရတယ္
ဒီလိုလည္းသုံးလို႕ရတာကိုး
ဓါးၿပားနဲ႕ဖိေနက် ပင္ပမ္းလိုက္တာ
:))

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates