Tuesday, April 5, 2011

မီးဖိုေခ်ာင္သုံးကိရိယာေလးမ်ား (၂)

ဒီမွာကြာတာက ဘယ္ႏွစ္ဂရမ္၊ ဘယ္ေလာက္မီလီလီတာ၊ ဘယ္ႏွစ္မိနစ္၊ စသၿဖင္႕အေသးစိတ္
ပါတယ္။ ဂ်ပန္ကၿမန္မာဘုန္းၾကီးေက်ာင္းအလွဴသြားစားခဲ႕တုံးက ဟင္းခ်က္တဲ႕အန္တီၾကီး
ေၿပာတာမွတ္မိပါေသးတယ္။ အန္တီသိပ္စားေကာင္းတာပဲ ဂ်ပန္မွာဟင္းခ်က္သင္တန္းဖြင္႕
ပါလားဆိုေတာ႕ သူတို႕က ဘယ္ႏွစ္ဂရမ္ ဘယ္ေလာက္မီလီလီတာ အဲဒီမွာခက္တာပဲတဲ႕။
ငါတို႕က ခ်က္ေနက်ဆိုေတာ႕ စိတ္မွန္းနဲ႕ထည္႕ပလိုက္တာ ေမးလာရင္ေၿဖရခက္ေရာတဲ႕။
:))

ဒီမွာေတာ႕ဘာပဲခ်က္ခ်င္ခ်င္ ဂ်ပန္လိုဆုိဒ္ေတြမွာ ဂ်ပန္ဘာသာၿဖင္႕အေသးစိတ္ၾကည္႕လို႕ရ
ပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႕အခ်င္အတြယ္မသိလို႕၊ ခ်င္တြယ္စရာေလးေတြမရိွထားလို႕မရပါဘူး။

ဒါေလးကေတာ႕ခ်င္တြယ္တဲ႕ဇြန္းကေလးေတြၿဖစ္ၿပီး 計量スプーンလို႕ေခၚပါတယ္။
အဂၤလိပ္လိုကေတာ႕Measuring Spoon ပါ။

ဒါကေတာ႕ အမ်ားစုအသုံးၿပဳၾကၿပီး အသုံးအမ်ားဆုံးကေတာ႕ပထမႏွင္႕ဒုတိယေၿမာက္
(ဂ်ပန္အေခၚဇြန္းၾကီး၊ ဇြန္းေသး)大さじႏွင္႕小さじၿဖစ္ပါတယ္။ တၿခားႏိုင္ငံေတြႏွင္႕ကြဲၿပား
မယ္လို႕ထင္ေပမဲ႕ ဇြန္းၾကီးက 大さじ က 15cc ၿဖစ္ၿပီး၊ ဇြန္းေသး小さじက 5cc ၿဖစ္ပါတယ္။
အမွဳန္႕အနည္းငယ္တို႕ အရည္အနည္းငယ္ထည္႕တို႕ထည္႕တဲ႕အခါအဆင္ေၿပေပမဲ႕
ပမာဏမ်ားတဲ႕အခါမွာေတာ႕ 計量カップ (Measuring Cup)လို႕ေခၚတဲ႕ ေအာက္ပါ
ခ်င္ခြက္ကေလးကိုသုံးပါတယ္။

တဖက္မွာမီလီလီတာႏွင္႕ေဖာ္ၿပထားၿပီးတဖက္မွာေတာ႕ဂရမ္ႏွင္႕ေဖာ္ၿပထားတာမို႕ဥပမာ
ေရအမ်ားၾကီးထည္႕တဲ႕အခါတို႕၊ ဂ်ဳံမွဳန္႕ဘယ္ႏွစ္ဂရမ္ထည္႕မယ္တို႕ခ်ိန္တဲ႕အခါသုံးလို႕
ေကာင္းပါတယ္။

ၿပီးေတာ႕နာရီအလမ္းမ္ (timer)ကလညး္ မရိွမၿဖစ္လိုပါတယ္။ ဥပမာေခါက္ဆြဲၿပဳတ္ရင္
ဘယ္ႏွစ္မိနစ္ဆုိတာကစလို႕ ေရခ်ိဳးဖို႕ေရေႏြးကန္ထဲေရၿဖည္႕တာအဆုံးအသုံး၀င္ပါတယ္။


ဒါေလးကေတာ႕ ဆီအသုံးေလွ်ာ႕ခ်င္တာပဲၿဖစ္ၿဖစ္၊ ဆီပါးပါးေလးႏွင္႕လွိမ္႕တဲ႕အခါ ဆီက
အိုးမ်က္ႏွာတၿပင္လုံးမွာရိွမေနရင္တူးတာတို႕ကပ္တာတို႕ၿဖစ္တတ္တာမို႕ အသုံး၀င္ပါ
တယ္။ ဘူးထဲဆီေလးနည္းနည္းထည္႕ၿပီး ဆြတ္လိုက္ လူးလိုက္သုံးၿပီး တပတ္တခါေရေႏြး
ဆပ္ၿပာၿဖင္႕ေဆးေပးရုံပါ။
ဒါကေတာ႕အာလူး၊ ပိန္းဥ၊ မုန္လာဥအနီအၿဖဴ စတာေတြကို အခြံႏႊာတဲ႕ Peeler ပါ။
ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႕ ေဒါင္လိုက္ကေလးဓါးသြားကိုအသုံးမ်ားတာေတြ႕ရပါတယ္။
ဒါကေတာ႕အခြံႏႊာထားၿပီးသားမုန္လာဥအနီအၿဖဴတို႕ကို အေခ်ာင္းလိုက္မွ်င္မွ်င္ေလးေတြ
ၿခစ္တာပါ။ အသုပ္လုပ္စားတဲ႕အခါမ်ိဳးမွာအေတာ္အသုံး၀င္ပါတယ္။ လွၿပီးမွ်င္ပါတယ္။

ဒါကေတာ႕သခြားသီးၿခစ္တာပါ။ သုိ႕မဟုတ္ ေအာက္ေဖာ္ၿပပါ Slicer ႏွင္႕လည္း
အားလူး၊ သခြားသီး၊ ေဂၚဖီတို႕ကိုပါးပါးလွီးႏိုင္ပါတယ္။



ဒါကေတာ႕ေဂၚဖီၿခစ္တာၿဖစ္ၿပီး သူကေတာ႕အခြံခြာတာထက္ ၿဗက္ၾကီးပါတယ္။

ပုံမ်ားကိုအင္တာနက္မွကူးယူေဖာ္ၿပပါသည္။

အားလုံးပဲ ဟင္းလွလွေလးေတြခ်က္ႏိုင္ပါေစ

5 comments:

Mon Petit Avatar said...

sေlicer တာ့ေၾကာက္တယ္ နေမာ္နမဲ့နဲ႕ဆိုေတာ့လက္ထိမွာေသခ်ာတယ္ ဝယ္ကိုမထားဘူးဟီး။သူငယ္ခ်င္းလားတုန္းကေတာင္သူေတာ္ေတာ္စိတ္ညစ္သြားတာ ဓားဆိုလဲအၾကီးမထား ကတ္ေၾကးဆိုလဲေသးေသးပဲရွိလို႕။

ေကာင္းမြန္၀င္း said...

အားလံုး လုိအပ္တာခ်ည္းပဲေနာ္ (လုိလည္းလိုခ်င္စရာေတြျဖစ္ေနတယ္ )ပစၥည္းေလးေတြကလည္း ေကာင္းေတာ႔ ညီမေရ ဟင္းခ်က္ခ်င္စိတ္ပိုေပါက္တယ္။ သူမ်ားခ်က္တာေတြ ေရးတင္တာေတြအကုန္ အတုယူပစ္တာပဲ။ မခ်က္ျဖစ္ေတာင္ ဖတ္ရတာနဲ႕တင္ အရသာရွိတယ္ေနာ္။

စူးနွယ်လေး said...

တို႔္လည္း Slicer ေၾကာက္တယ္။ ဒါေပမယ္႔ လက္နဲ႔ ကိုင္စရာ မလိုတဲ႔ဟာမ်ဳိး ႐ိွတယ္(ဆူးခၽြန္န႔ဲ ျခစ္လိုတဲ႔အသီးကိုစိုက္ၿပီး ျခစ္တဲ႔ဟာမ်ဳိး)
အဟဲ ၀င္လွ်ာ႐ွည္တာ :P

ma yu said...

ဒီမွာေတာ့ slicer ဘူးထဲမွာ လက္နဲ ့အုပ္ကိုင္ဖို ့ guard ေလး၁ ခုပါ ပါတယ္။ အဲဒါ လဲ japan made ပဲ။ တခ်ိဳ ့ ေနရာ မွာေတာ့ mandolin လို ့လဲ ေခါ ္တယ္။

ေက်ာ္ႏွင္းဆီလြင္ said...

မMon ကေတာ႕ ဟင္းမခ်က္တာေသခ်ာတယ္
:P
ဟုတ္တယ္ ဟုတ္တယ္
အဲလိုစူးခၽြန္ေလးစိုက္ၿပီးၿခစ္ရတာလည္းတအားသုံးၾကတယ္
setလိုက္ေလးတြဲေရာင္းေလ႕ရိွတယ္
အမေတြက ပိုသိတယ္
ေက်းဇူးေနာ္

လက္ေဆာင္ေပးဖို႕ မုန္႕ဖိုးအရင္စုဦးမယ္ :D

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates