ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႕ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဆိုလွ်င္ ပုဇြန္ေၿခာက္ႏိုင္ႏိုင္ၿဖင္႕ မခ်က္ခင္ အခါး
ေပါ႕ေအာင္ ဆားေရနဲ႕အရင္ၿပဳတ္ၿပီးမွ ခ်က္ေပးတဲ႕ အေမ႕လက္ရာ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
အခ်ိဳ သို႕ အစပ္ခ်က္အိုးကပ္ကေလးေပါ႕။ ေၾကာ္စားေလ႕မရိွပါဘူး။ ဂ်ပန္မွာခ်က္စားေပ
မဲ႕လည္း အေမ႕လက္ရာမမီေတာ႕ စိတ္ညစ္ရပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကေတာ႕
A.ၾကက္ဟင္းခါးသီး ၁၀စင္တင္မီတာခန္႕
B.ဂ်ဳံမွဳန္႕ ဇြန္းၾကီး၂ဇြန္းခန္႕
C.ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း အနည္းငယ္
D.ၾကက္ဥ တလုံး
E.ေပါင္မုန္႕အေၾကမွဳန္႕ ဇြန္းၾကီး၇ဇြန္းခန္႕
၁။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကုိ ဦးဆုံး ၅စင္တီမီတာခန္႕စီ လွီးလိုက္ပါတယ္။ ဒါမွအေစ႕ထုတ္ဖို႕
လြယ္တာမို႕၊ ဓါးေသး သို႕ ဇြန္းေသးေလးရဲ႕လက္ကိုင္နဲ႕အတြင္းက အေစ႕ေတြကို အကြင္း
လိုက္ပတ္ၿပီး လွီးထုတ္ပါတယ္။
၂။ အေစ႕န႕ဲအတြင္းသားထုတ္ၿပီးေနာက္မွာမွာ ၁စင္တီမီတာခန္႕စီ မပါးတပါးလွီးပါတယ္။
၃။ဦးဆုံးBနဲCၿဖစ္တဲ႕ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင္႕ဆား၊ငရုတ္ေကာင္းကိုေမႊၿပီးၾကက္ဟင္းခါးသီးေပၚၿဖဴးၿပီးႏွံ႕
ေအာင္ နယ္ပါတယ္။
၄။ ၿပီးလွ်င္(D)ၾကက္ဥကိုေခါက္ၿပီးသားကို ထည္႕ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ထပ္မံလွိမ္႕ေမႊပါတယ္။
၅။ေပါင္မုန္႕ေၾကမွဳန္႕Eကိုေပါ႕ ပန္းကန္ၿပားေလးတခုထဲထည္႕ထားၿပီး ၾကက္ဟင္းခါးသီး
တကြင္းခ်င္းကို ဖုံးသြားေအာင္လွိမ္႕ကာကပ္ၿပီး ေၾကာ္ၿပီး စားရုံပါ။
ထုံးစံအတုိင္း ponzu ポン酢လို႕ေခၚတဲ႕ငံၿပာခ်ဥ္ရည္ေလးနဲ႕တို႕စားပါတယ္။
အားလုံးပဲစားၿမိန္ပါေစရွင္
4 comments:
It seems yummy. The crispiness made me wanna eat this though I have never tried the vege before!
ၾကက္ဟင္းခါးသီးကိုၾကိဳက္တယ္။ ဘယ္လိုလုပ္စားစားၾကိဳက္ပါတယ္။အခုလို
ေၾကာ္ၿပီးေတာ့မစားဖူးေသးပါဘူး။
look really nice.. i want to try...
www.baydinmaykyamae.blogspot.com
ညီမလဲအိမ္မွာဦးဆုံးေၾကာ္စားမိတာ..
ေကာငး္တယ္ လုပ္စားၾကည္႕ေနာ္ :)))
Post a Comment